Tuesday, October 28, 2014

Η Κεντρική Τράπεζα της Σουηδίας ξεκινάει τον αγώνα εναντίον του αποπληθωρισμού

Η Κεντρική Τράπεζα της Σουηδίας ξεκινάει τον αγώνα εναντίον του αποπληθωρισμού
  • Η οικονομία της Σουηδίας δεν έχει βελτιωθεί από το τελευταίο 'κόψιμο' επιτοκίων στις αρχές Ιουλίου.
  • Το ποσοστό πληθωρισμού πέφτει εδώ και μήνες. Πρόσφατα, έπεσε χαμηλότερα σε αποπληθωστικά επίπεδα στην ζώνη του -0,4% σε ετήσια βάση.
    • Η εκτίμηση της αγοράς είναι για 'κόψιμο' 15 μονάδες βάσης στη σημερινή συνάντηση. Πιστεύω ότι δεν θα είναι αρκετό για να ανακάμψει ο πληθωρισμός. Επομένως, αναμένω ότι η Riksbank θα μπορούσε να κόψει τα επιτόκια στο 0, αναθερμαίνοντας τις εκτιμήσεις/προσδοκίες για ένα ανέβασμα επιτκοκίων.
    • Δεδομένου της μείωσης των επιτοκίων και της πιο 'χαλαρής' ανακοίνωσης που θα ακολουθήσει από το press conference, το SEK αναμένεται να πιεστεί πρός τα κάτω.
  • Παραγγελίες Διαρκών Αγαθών το Σεπτέμβριο
Ο κεντρικός δείκτης θα δείξει μία μηνιαία αύξηση κατά 0,5%, δηλαδή μια μεγάλη ανάκαμψη από το -18.4% σε μηνιαία βάση από τον προηγούμενο μήνα. Οι αγορές δίνουν μεγαλύτερη βάση στα διαρκή αγαθά χωρίς τις μεταφορές, οι οποίες αναμένεται να αυξηθούν μεν, με χαμηλότερο ρυθμό δε. Μία ανακοίνωση καλύτερη των αναμένομενων εκτιμήσεων, θα ήταν ενθαρρυντική για το δολάριο.
Σήμερα:
1) Σουηδία: Λιανικές πωλήσεις για τον Σεπτέμβριο οι οποίες αναμένονται χαμηλότερα ενώ το εμπορικό έλλειμμα το Σεπτέμβριο αναμένεται να συρρικνωθεί σε μεγάλο βαθμό και να υπάρξει πλεόνασμα.
2)Η.Π.Α.: S&P Case Schiller, Richmond Fed Manufacturing Index, Δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης.
Ομιλητές:

Επιπρόσθετα με τον κυβερνήτη Stefan Ingves από την Riksbank, θα έχουμε και τον Jon Nicolaisen από την Norges Bank.

No comments:

Post a Comment