Tuesday, May 26, 2015

Oι Ευρωπαϊκές μετοχές και οι τιμές των Πορτογαλικών ομολόγων ‘κατρακυλούν’ ως απόρροια των εντάσεων στην Ελλάδα.

Oι Ευρωπαϊκές μετοχές και οι τιμές των Πορτογαλικών ομολόγων ‘κατρακυλούν’ ως απόρροια των εντάσεων στην Ελλάδα.
- Μετά το Σαββατοκύριακο και τις Δημοτικές εκλογές στην Ισπανία αλλά και τα σχόλια από Έλληνες αξιωματούχους, οι περισσότερες Ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές  σημείωσαν χτες σημαντικές απώλειες, ενώ  και οι αποδόσεις των πορτογαλικών ομολόγων εκτινάχθηκαν στα ύψη..
- Είναι αμφίβολο αν η Ελλάδα μπορεί να αποπληρώσει τα  1.6billion ευρώ σε πληρωμές προς το ΔΝΤ τον Ιούνιο.
- Η μη τήρηση των πληρωμών θα μπορούσε να οδηγήσει σε οτιδήποτε,  από μια σύντομη προθεσμία …..για  επίτευξη συμφωνίας με τους πιστωτές (όπως συνέβη με την Κύπρο) με την ΕΚΤ να τραβάει την πρίζα από τις τράπεζες, σε ελέγχους κεφαλαίων θέτοντας σε κίνδυνο το ευρώ οικοδόμημα έως  και ... ποιος ξέρει… ΠΟΛΥ EUR-επικίνδυνο!
• Η Κίνα είναι σε έναν κόσμο δικό της
- Εν τω μεταξύ, το χρηματιστήριο του Shenzhen σημείωσε κέρδη έως 2,8% σήμερα, ενώ μία δημόσια εγγραφή υπερκαλύφθηκε 826x(φορές)!
• Σήμερα:

- Ευρωζώνη: Δεν αναμένονται σημαντικές ανακοινώσεις.
- Σουηδία: PPI για τον Απρίλιο, θα μπορούσε να κρατήσει την SEK υπό πίεση για πωλήσεις
- ΗΠΑ: Μια πολυάσχολη μέρα! Παραγγελίες διαρκών αγαθών - παρακολουθήσετε την κεντρική ανακοίνωση παραγγελιών διαρκών αγαθών (χωρίς τα μεταφορικά μέσα)- έτσι ώστε να δούμε αν οι επενδύσεις των επιχειρήσεων οδηγούν πάλι την οικονομία σε φάση ανάκαμψης.  Οι πωλήσεις νέων κατοικιών για τον Απρίλιο & και ο δείκτης FHFA –τιμές  κατοικιών για το μήνα Μάρτιο- θα μπορούσαν να δείξουν ότι η αγορά κατοικίας κάνει ένα ‘ριμπάουντ’-ανάκαμψη. Επίσης, έχουμε τον προπορευόμενο δείκτη Conference Board, τον δείκτη μεταποίησης Richmond Fed της Markit, το δείκτη
PMI του τομέα παροχής υπηρεσιών και το δείκτης μεταποίησης,  Dallas Fed,  όλα για το μήνα Μάιο, καθώς τον S & P / Case-Shiller, τον  δείκτη τιμών κατοικιών για το μήνα Μάρτιο.
- Ομιλητές: Fed – ο Αντιπρόεδρος Fischer μιλάει για τις παγκόσμιες οικονομικές εξελίξεις.

To EUR / USD συνέχισε να αποδυναμώνεται τη Δευτέρα, πέφτοντας κάτω από την στήριξη του 1,0960 (R1) (που πλέον έχει μετατραπεί σε αντίσταση). Οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές παραμένουν αρνητικές, και ως εκ τούτου, θα περίμενα οι απαισιόδοξοι να επωφεληθούν από το ‘μίνι διάλειμμα’ και να οδηγήσουν την ισοτιμία προς την περιοχή του 1,0865 (S1) όπου είναι και η στήριξη. Επίσης, οι βραχυπρόθεσμοι ταλαντωτές που εμείς χρησιμοποιούμε εντοπίζουν αρνητική ορμή που ενισχύει την υπόθεση για περαιτέρω μειώσεις. Ο RSI έπεσε κάτω από το επίπεδο 30, ενώ ο MACD παραμένει κάτω από την γραμμή του μηδενός και τις γραμμές/σήματος ανόδου. Στο ημερήσιο γράφημα, η κίνηση κάτω από το 1,1045 (R1) - αυξάνει την πιθανότητα ότι η ανάκαμψη της 13ης Απριλίου με 15 Μαΐου ήταν απλά μια διορθωτική κίνηση και ότι η προηγούμενη καθοδική τάση θα μπορούσε τώρα να επαναληφθεί.
• Στήριξη: 1,0865 (S1), 1,0800 (S2), 1,0665 (S3)

Αντίσταση: 1,0960 (R1), 1,1045 (R2), 1,1100 (R3)

No comments:

Post a Comment