Tuesday, March 31, 2015

To δολάριο ενισχύεται εξαιτίας της ζήτησης που προκύπτει λόγω της ολοκλήρωσης του τριμήνου και της λήξης του μήνα.

·         To δολάριο ενισχύεται εξαιτίας της ζήτησης που προκύπτει λόγω της ολοκλήρωσης του τριμήνου και της λήξης του μήνα.
- Μικρή η μεταβολή στα επιτόκια των ΗΠΑ ή στις προσδοκίες για αυτά.
- Η ζήτηση θα μπορούσε να συνεχιστεί και σήμερα, καθώς έχουμε μπροστά μας την περίοδο κλεισίματος.
- Στη συνέχεια, η αγορά προσβλέπει σε ισχυρά NFP για ακόμη μια φορά σε μια Παρασκευή όμως (Μεγάλη Παρασκευή για τους Καθολικούς) με περιορισμένη ρευστότητα και χαμηλό όγκο συναλλαγών.

            • Το AUD πέφτει ακόμη περισσότερο, η ισοτιμία AUD / NZD χτυπά ρεκόρ χαμηλό
- Τα εγχώρια οικονομικά δεδομένα της Αυστραλίας δεν είναι άσχημα. Οι πωλήσεις νέων κατοικιών πάνε καλά, ο δανεισμός του ιδιωτικού τομέα διευρύνεται.
- Η τιμή των σιδηρομεταλλευμάτων όμως εξακολουθεί να μειώνεται και το μεταποιητικό PMI της Κίνας που θα ανακοινωθεί αύριο αναμένεται κάτω από 50.
- Η ισοτιμία AUD / NZD χτυπά νέο χαμηλό. Η αγορά στοχεύει στο να αγγίξει η ισοτιμία το 1 προς 1 . Το AUD θα μπορούσε να μειωθεί περαιτέρω.

Σήμερα:
- Ευρωζώνη: ο ΔΤΚ της Ευρωζώνης για το Μάρτιο, η ανεργία για το Φεβρουάριο. Ο γερμανικός πληθωρισμός βάσει του ΔΤΚ επανήλθε σε θετικό, αυξάνονται οι πιθανότητες ότι ο αποπληθωρισμός της Ευρωζώνης θα μπορούσε να μετριαστεί, αλλά από τη στιγμή που η νομισματική χαλάρωση είναι στον αυτόματο πιλότο, δεν μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στο FX.
- Ηνωμένο Βασίλειο: η 3η εκτίμηση για το ΑΕΠ του τέταρτου τριμήνου πιθανόν να είναι ίδια με τη 2η εκτίμηση.
- ΗΠΑ: Οι δείκτης S & P / Case-Shiller των τιμών κατοικιών για Ιανουάριο, ο Chicago PMI, ο δείκτης εμπιστοσύνης των καταναλωτών του Conference Board για το Μάρτιο.
- Καναδάς: το μηνιαίο ΑΕΠ για τον Ιανουάριο αναμένεται να συρρικνωθεί λίγο = CAD-αρνητικό.

- Ομιλητές: ο πρόεδρος Nouy του Εποπτικό Συμβουλίου της ΕΚΤ. Οι Πρόεδροι της Fed Lacker, Lockhart, Mester & George.

No comments:

Post a Comment