Tuesday, March 24, 2015

Η άποψη της Fed για το δολάριο δεν επηρεάζει και το συνολική εικόνα που έχουν τα μέλη της για τα επιτόκια.

Η άποψη της Fed για το δολάριο δεν επηρεάζει και το συνολική εικόνα που έχουν τα μέλη της για τα επιτόκια.

- Αρκετά μέλη της FOMC έχουν πει ότι πιστεύουν ότι η ισχυροποίηση του δολαρίου θα περιορίσει τις εξαγωγές και προφανώς κάτι τέτοιο, αποτελεί τροχοπέδη για την ανάπτυξη της οικονομίας.
- Ωστόσο, κανένα από τα μέλη δεν έχει αναφέρει ότι αυτό θα αποτρέψει την
Fed από την αύξηση των επιτοκίων.  Αντίθετα, τα περισσότερα μέλη συμφωνούν ότι θα πρέπει να αυξηθούν τα επιτόκια τον Ιούνιο.
- Πιστεύω ότι η αγορά φιλτράρει τα μηνύματα που ‘έρχονται’ από την
Fed, ώστε να δικαιολογηθεί το ‘profit-taking’ που παρατηρήθηκε στις δολαριακές θέσεις. Σε μία δεύτερη φάση, οι αγορές θα ‘αναθεωρήσουν’ το συνολικό “outlook’ που έχουν για την οικονομία, ώστε να αποφασίσουν σε ποιο σημείο θα αρχίσει ξανά το ράλι του δολαρίου.

• Η Μέρκελ προσφέρει στον Τσίπρα τσάι και συμπάθεια, αλλά όχι χρήματα

- "Οι μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να συζητηθούν με τα θεσμικά όργανα, όχι με τη Γερμανία"
- Η Ελλάδα πρέπει υποβάλει ένα πλήρη κατάλογο μεταρρυθμίσεων μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Σε αντίθετη περίπτωση, θα μπορούσε να ‘ξεμείνει’ ρευστότητα στις 8 Απριλίου. Η Ελλάδα εξακολουθεί να αποτελεί παράγοντα κινδύνου για το ευρώ.

• Κίνα HSBC / Markit  PMI πίσω σε ‘αρνητική’ ανάπτυξη/κάτω από το 50 που διαχωρίζει την ανάπτυξη από την συρρίκνωση.
- Και οι δύο δείκτες PMI της Κίνας δείχνουν συρρίκνωση, επιβεβαιώνοντας την επιβράδυνση που παρατηρήθηκε σε Ιανουάριο, Φεβρουάριο.
-Αρνητικές εξελίξεις για το AUD κυρίως, που αποτελεί βασικό εξαγωγέα της Κίνας. Η ισοτιμία AUD / NZD μπορεί να ξαναρχίσει αργά αλλά σταθερά, να κινείται καθοδικά προς το
parity, 1/1.

• Σήμερα:
- Ευρωζώνη:
PMI Βιομηχανίας & υπηρεσιών για την Ευρωζώνη, τη Γερμανία και τη Γαλλία.
- Ηνωμένο Βασίλειο: ΔΤΚ για το Φεβρουάριο, ο οποίος και αναμένεται να μειωθεί σε επίπεδα οριακά πάνω από τον αποπληθωρισμό = GBP-αρνητικό.
- ΗΠΑ: ΔΤΚ για το Φεβρουάριο αναμένεται να παραμείνει σε αποπληθωρισμό, αλλά ο πυρήνας του ΔΤΚ, ο δομικός πληθωρισμός, αναμένεται να επιταχυνθεί = USD θετικό.Το Markit PMI μεταποίησης αναμένεται να επιβραδυνθεί = USD-αρνητικό.

No comments:

Post a Comment