Wednesday, January 28, 2015

H Σιγκαπούρη μπαινει στο χορό της ποσοτικής χαλάρωσης

·         H Σιγκαπούρη μπαινει στο χορό της ποσοτικής χαλάρωσης
- Αναφερεται σε χαμηλότερες τιμές του πετρελαίου ως την κύρια αιτία πίσω από τις προσδοκίες για μειωμενο πληθωρισμό
- Υποστηριζει ότι θα επιδιώξει μια πιο αργή ανατίμηση του SGD (Singapore Dollar) (το βασικό τους εργαλείο για τη νομισματική τους πολιτική)
- Η πρώτη μεταβολή στα επιτοκια -μεταξύ των συναντησεων της Κεντρικής Τράπεζας της Σιγκαπούρης- από τις 9/11 = πρέπει να ανησυχούν!
• Η μικτή εικόνα που παρουσιάζει ο πληθωρισμός στην Αυστραλία πληθωρισμός εικόνα υποδεκνύει μικρότερη ποσοτική χαλάρωση
- Ο κεντρικός  πληθωρισμός επιταχύνεται, αλλά το ο πραγματικός πληθωρισμός επιταχύνει
- Η αγορά μειώνει την πιθανότητα να εφαρμοστεί η πολιτική νομισματικής σύσφιξης της Reserve Bank of Australia την επόμενη εβδομάδα, το AUD ανεβαίνει.
- Νομίζω ότι η Αυστραλία δεν μπορεί να αποφύγει την παγκόσμια τάση αποπληθωρισμού, περιμένουμε αυτή η απότομη άνοδος να είναι προσωρινή
Σήμερα:
- Ευρώπη: ο δείκτης ανεργίας AKU της Νορβηγίας αναμένεται να παραμείνει αμετάβλητος
- ΗΠΑ: συνεδρίαση της FOMC: Περιμένω η δήλωση να παραμείνει κατα βάσει αμετάβλητη. Περιμένω να διατηρήσουν τη λέξη «υπομονή» στη φρασεολογία τους και να κάνουν σημαντικές τροποποιήσεις ως προς τις προοπτικές για την ανάπτυξη, τον πληθωρισμό ή την απασχόληση. Αποτέλεσμα θα είναι υποστηρικτικό για το USD.

- Νέα Ζηλανδία: Η συνάντηση της Reserve Bank of New Zealand μπορεί να μετατοπιστεί από μια στάση σύσφιξης σε μια ουδέτερη στάση. Αυτό θα ήταν επηρεάσει το NZD αρνητικά.

No comments:

Post a Comment