Friday, September 26, 2014

Ο πληθωρισμός της Ιαπωνίας επιβραδύνθηκε, αυξάνονται οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει η Τράπεζα

Ο πληθωρισμός της Ιαπωνίας επιβραδύνθηκε, αυξάνονται οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει η Τράπεζα
  • Το ποσοστό του κεντρικού πληθωρισμού υποχώρησε τον Αύγουστο υποχωρώντας περισσότερο από ό, τι αναμενόταν. Αυτό προσθέτει ανησυχίες ότι η Τράπεζα θα μπορούσε τελικά να λάβει πρόσθετα μέτρα χαλάρωσης για να φτάσει το στόχο του 2%. Περαιτέρω ώθηση θα μπορούσε να οδηγήσει σε ασθενέστερο JPY.

• Ο δείκτης δολαρίου είναι περίπου το 0,6%, σε καλό δρόμο για 11η συνεχόμενη εβδομάδα με κέρδη για το δολάριο:
  • Δεδομένου του θετικού κλίματος για το δολάριο, πιστεύω το USD θα μπορούσε να διατηρήσει τη δύναμη του μπροστά από τα τελικά στοιχεία για το ΑΕΠ και να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο αν οι αριθμοί του ΑΕΠ δείχνουν βελτίωση.

EUR / USD βυθίζεται για λίγο κάτω από 1,2700 την Πέμπτη, αλλά επέστρεψε πάλι μερικά pips κάτω από τη γραμμή υποστήριξης-που γύρισε-σε-αντίστασή στο 1,2760
  • Η τελευταία σειρά των στοιχείων δείχνουν μια αδυναμία στην Ευρωζώνη, οι πρόσφατες παρατηρήσεις από τον πρόεδρο της ΕΚΤ να κάνει ό, τι είναι απαραίτητο για να αποτρέψει τον κίνδυνο του αποπληθωρισμού, αλλά και η σημερινή απουσία σημαντικών στοιχείων το επηρεάζουν και αυξάνει τη δυνατότητα για περαιτέρω πτώση στο ΕΥΡΟ.

Σήμερα:

  • Ευρωζώνη: ο δείκτης Gfk της εμπιστοσύνης των καταναλωτών για τον Οκτώβριο και ο Γαλλικός δείκτης εμπιστοσύνης των καταναλωτών για το μήνα Σεπτέμβριο.
  • ΗΠΑ: Η 3η εκτίμηση του ΑΕΠ για το Q2, το οποίο αναμένεται να παρουσιάσει άνοδο της τάξης του + 4,6% σε τριμηνιαία βάση SAAR, πάνω από τη δεύτερη εκτίμηση του + 4,2% σε τριμηνιαία βάση SAAR για το Q2. Η 3η εκτίμηση του βασικού δείκτη προσωπικής κατανάλωσης που προβλέπεται να παραμείνει αμετάβλητος στο στόχο της Fed του 2%. Τα τελικά στοιχεία του δείκτη U of Michigan - της εμπιστοσύνης των καταναλωτών για το μήνα Σεπτέμβριο.

No comments:

Post a Comment